20100531

Haluan

Ei hitsi, mä haluan takas punaset hiukset. Ne oli niin mahtavat. Mulla oli tosiaan punaiset hiukset viime kesän.



































Mullahan on näissä tosiaan pidennykset, kun leikkasin rastat pois enkä vaan kestänyt lyhyitä hiuksia. Lyhyillä hiuksillä näytin tältä:











































Ehkä joku päivä värjään vielä hiukseni punaisiksi. Mutta punainenkin on niin pirullinen väri, se haalistuu niin nopeasti ja kokoajan pitäis olla värjäilemässä, ja jos kyllästyt punaiseen ja värjäät vaikka ruskeat hiukset niin se punainen tunkee sieltä välistä ja hiukset ovat punaruskeat. Mulla meinaa vieläkin olla punaisen vivahteita hiuksissa, vaikka punaista oli viimeksi hiuksissa viime vuoden elokuussa.
MUTTA SILTI, HALUAN PUNAISEKSI!

Missä kesä?

Oikeasti, missä se kesä on? Se oli jo äskön täällä, mutta katosi. Haluan auringon! Torstaina on työhaastattelukin, wää! Toivottavasti pääsen töihin, en halua sossupummiksi en. Ja ois vielä jopa hyvä palkkainen työ tiedossa!
Leivoin eilen elämäni ensimmäistä kertaa lettuja.
















Niistä tuli oikeasti hyviä! Vaikka äipän tekemät on kyllä parempia, mutta äippä ei ollut niitä täällä Tampereella mulle tekemässä joten tyydyin omatekosiin. Sitähän sanotaan aina, että itse tehty ruoka maistuu kaikista parhaimmalta. Mutta kyllä äipän letut voittaa mun letut. Mutta mun jauhelihakeittoa ei voita kukaan!
Meillä otettiin sunnuntai ihan rennosti.





















Näin rennosti. Miika kulutti aikansa tietokonepeleihin, ja meikä kulutti aikansa lettuihin. Hyvä diili. Miikalla on tänään synttärit, se täyttää 24 joka on mun mielestä jo ihan hurjan paljon. Mulla on kauhea ikäkriisi tulossa, koska täytän tänä vuonna pyöreät 20 vuotta. Ei hitto. Kun olin 14 olin jo varma että 20-30 ikävuoden aikana hankitaan ammatti, vakituinen työpaikka, ihana mies, kaksi lasta, punainen tupa ja perunamaa.. ja mitä vielä! Ja missä vaiheessa mun elämä on nyt? Mulla ei ole edes vielä ammattia! :D Menee tiukille jos kymmenen vuoden sisään pitäis noi kaikki toteuttaa.
Eilen mun asukokonaisuus oli kaapista hutaistu tylsä kakka. Mutta tuo hamonen on kyllä ihana, sen pelastin kirppikseltä kuukausi sitten hintaan 4e. Ei paha. Paita on H&M ja taisi olla sen 9,90e










































Olin siis viikonlopun keuruulla vanhempieni luona, ja eilen kotiuduin ja kotona vaihdoin heti kotoisammat vaatteet päälle.





















Tuo on aivan ihana paita, juuri niin iso että siihen voisi sukeltaa. Ja juuri niin ihana, ettei mistään kiristä. Täydellinen oloilu paita. Ja vielä yksi plussa lisää, tarpeeksi pitkä ettei tarvitse muutakun sukkikset alle! Hiukset yleensä sutaisen nopeasti nutturalle, etteivät ole tiellä.
Mutta mietin voisiko tätä paitaa käyttää kenties muuallakin kuin kotona? Ja mielestäni voi. Nimittäin yhdistelemällä pieniä yksityiskohtia asusta tulee paljon arkista öö... mikäköhän se sana ois? Hienostuneempi? :D Muttei kuitenkaan mikään ällöhieno. Vaan hienostuneen rento!





















Lisäsin mukaan kirppikseltä hintaan 1,50e ostetut helmet, kirppikseltä kolmella eurolla ostetut syötävän pinkit korkkarit ja Egyptistä ostetut korvikset. Ja ei enää yhtään niin arkinen! Voisin jopa lähteä tässä asussa huitelemaan Tampereen keskustaan.
Huomasin muuten, että korviksetkin tekevät jo asuun paljon.





















Mutta tässäpä tämän päiväinen postaus. Yritän saada aikaiseksi tehtyä näitä ainakin joka toinen päivä, Egyptin jälkeen se vaan jotenkin jäi. Mutta lupaan tehdä parhaani!

20100526

Egypti, osa 3

Heipsanrallaa, täällä meikä taas.
Nyt jo kolmannen ja viimeisen Egypti postauksen vuoro. Mahtavaa sainkin ängettyä nää vain kolmeen postaukseen, luulin jo että menis neljään. :D
Elikkä otettiin aurinkoa ihan mielettömästi. Oli myös ihana välillä pulahtaa uima-altaaseen kun tuli liian kuuma. Jep, uima-altaassa uskallan uida :D
Sitten lähdettiin retkelle Siinain vuoristojen keskelle autiomaahan, tapaamaan peduiinejä (mitenköhän se kirjotetaan edes?) ja ratsastamaan kameleilla.
 













































Mun ilmeestä voi päätellä kaiken, hahahh :D
Meikä ei kyllä oikein arvostanu tota kamelilla ratsastamista. Ajattelin 5min jälkeen: "okei, mahtava kokemus.. mutta vois loppua jo". Ja melkein itkin siellä kamelin selässä, niin paljon meikää pelotti :D Äiti vaan naureskeli mulle, kun koitin sanoa että haluan pois!

















 Kun päästiin määränpäähän, eli peduiinien leiriin, alko jo pikkuhiljaa hymyilyttämään.


 















Siellä oli kyllä mahtavat maisemat, oikeasti.






















Sitten peduiinit kokkas meille ruokaa, joka oli kyllä parhainta ruokaa mitä oon ikinä syönyt. Ihan mahtavaa!
















Tosiaan, veitsiä ei ollut. Ainoastaan haarukka, joten syötiin sormilla :D















Sitten meille esitettiin esityksiä. Nekin oli mielettömän hienoja!















Tuo vatsatanssija myös haki yleisöä tanssimaan, ekaks äiti meni.. ja noh, loppujen lopuksi itekkin olin siellä vatkaamassa lantiotani :D












Illalla mentiin vielä kävelemään kaduille, ja eräässä kaupassa tutustuimme pienen pieneen ystävään.. 
























Jonka nimeksi poika halusi antaa Emmi, kun kerroin nimeni. :D
En muista mikä päivä se oli, mutta otin henna-tatuoinnin. Joka oli virhe. Nyt en voi värjätä hiuksiani vuoteen :D































Seuraavana aamuna kun tultiin aamiaiselta, oli tosiaan siivoja käynyt (niin kuin joka aamu), mutta oli jättänyt jälkeensä tämän :D :
















Tässä oli Egypti postaukset. Egypti oli kyllä ihan mahtava maa, ja minulla on tosiaan omasta reissustani milloin menin sinne uudestaan.. lisää kuvia. Siitä postaus myöhemmin. :)






Ja tosiaan kun olin siellä Jyväskylässä yläkaupungin yössä, unohdin tietenkin kamerani sinne yhdelle kaverille. Ja saan sen luultavasti tänään, sitten tulee jo nykypäiväisiä postauksia!
Heipsatirallaa, toivotaan hyviä kelejä!

20100524

Egypti, osa 2

Lupasinhan piakoin jatkaa Egypti postausta, ja tässäpä sitä sitten jatketaan.
Elikkä yhtenä päivänä mentiin semmolle veneelle jossa oli lasipohja, ja ajettiin sillä sitten merelle ja sieltä näkyi kaikenmaailman fisuja jotka oli erivärisiä ja kokoisia ja näköisiä ja aaa! Se oli mahtavaa todella. Tää vene oli tosiaan enemmän lapsiperheille ja semmosille jotka eivät uskalla snorklaamaan mennä. Ja meikähän pelkää kaloja ihan perkuleesti, joten tyydyin tähän ratkaisuun. Eikä kaduta kyllä yhtään.


































































Kuvasin myös noita koralleja! Ne olihan mielettömän suuria ja joka paikassa oli korallia! Korallin maasta vieminen on muuten laitonta, ja jos semmosesta ja kiinni, rapsahtaa kova lasku.

































Egyptissä näin myös elämäni mahtavimpia auringonlaskuja.
















Jossain vaiheessa kun oltiin kauempana rannasta saatiin kivuta veneen kannelle, siellä tuuli kyllä aika roimasti, mutta oli kyllä mielettömät maisemat. Saatiin myös heittää kaloille ruokaa, ja kun sinne heitti niin tuhatpäinen kalalauma hyppäili pintaan joka oli aika huisin makeen näköstä.
































Sitten kivuttiin taas niitä jumalattomia portaita.
















Siitä mentiin meidän talolle/hotellihuoneelle, ja vaihettiin vaatteita. Bikinit pois alta yms.
Iltasin ei tarennut ihan vaan pelkällä tuolla vaatetuksella mikä tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy.





































Tää tais olla kolmas päivä, aamupalalta. Aamupalalla oli aina pannukakkuja, ja siihen päälle sai laittaa suklaa/kinuski tai mansikkakastiketta. Mulla on niin ikävä noita "muumimamman" pannukakkuja.
 




















Siitä lähettiin aamulla semmoselle bussiajelulle kansallispuistoon ja snorklaamaan (ja minähän en tosiaan snorklannut).
Egyptiläinen liikenneympyrä. Hieman erinlaisia kuin täällä kotosuomessa kylläkin.  















Siinain vuoristoja.
 
Punaista merta.
 














Sitten yhtäkkä eessä näky ihan pirun suuria kivimöhkäreitä. Kuvissa niiden suuruutta ei nää, mutta ne oli ihan mielettömän isoja! Niiden luona oli tarkastajat, jotka päästi sitten meidät sinne kansallispuistoon sisään.


































 Sitten keskellä sitä autiomaata oli KEIDAS,

                                                                    
Nähtiin myös maanjäristys halkeamat. Nuo ovat kuulemma 12m syviä, ja sanottiin että ei kannata hypätä :D


































Oli myös mieletöntä huomata, miten meri syvenee ja muuttuu tummemmaksi. Whaa, ensimmäistä kertaa ulkomailla ja meikä oli jo ihan fiiliksissä tommosesta! :D (Tai siis ulkomailla lämpimässä maassa, oonhan käynyt myös Latviassa ja Ruotsissa).
Sitten muutamat meidän perheestä snorklaili, mutta minä ja äiti istuttiin bussissa ja odoteltiin :D
Tuolta saavuttiin takaisin hotellille suurinpiirtein neljältä iltapäivällä.
Siitä lähdettiin sitten katselemaan katuja, ja muutenkin seikkailemaan Sharm El Sheikhin keskustaan. Siellä tavattiin mun pikkusiskon kanssa joku hajuvesi kauppias, joka hirveästi koitti lahjoa meitä. Mutta ei me lämmetty, toki lahjukset otettiin kuitenkin vastaan :D






























Sanoinhan, että näitä kuvia oikeasti on paljon! Joten joudun jakamaan nää moneen osaan. Koittakaa kestää! :D
Lainasin muuten kaverilta Anthony Kiedisin, eli Red Hot Chili Peppersin laulajan elämänkerran. Nyt oon ahminu sitä jo paljon. Varsinkin nyt kun on satanut. On ihana oikeasti kietoutua vilttiin ja uppoutua jonkun hyvän kirjan pariin sadepäivinä.
Eiköhän seuraava Egypti postaus tule taas pian! Palaillaan!